www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατατοσαλάτα


Υλικά

  • 5 μέτριες (προς μεγάλες) πατάτες
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/3 φλιτζάνι ζουμί από τις πατάτες που έβρασαν
  • 1 κύβο (κατά προτίμηση βοδινό)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε τέταρτα και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά (να τρυπιούνται αλλά πριν αρχίσουν να λιώνουν).
  2. Τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και με ένα πιρούνι τις τρίβουμε λίγο (όχι να γίνουν πουρέ) απλά να μην είναι τόσο μεγάλα κομμάτια.
  3. Σ ένα μπρίκι βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μας. Πιπέρι και αλάτι το καθορίζουμε εμείς, ανάλογα με τα γούστα μας. Επίσης, το ξύδι το καθορίζουμε εμείς. Ισως χρειαστεί λίγο παραπάνω.
  4. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει ο κύβος, ρίχνουμε το μίγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το καλύτερο είναι να την φτιάξουμε τουλάχιστον 5-6 ώρες νωρίτερα από την στιγμή που θέλουμε να την σερβίρουμε κι αυτό γιατί οι πατάτες θα έχουν απορροφήσει καλύτερα το μίγμα. Στην αρχή μπορεί να μας φανεί ότι έχουμε βάλει αρκετό ξύδι, αλλά όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά δεν θα το καταλαβαίνουμε καν ότι έχει ξύδι. Εμένα που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το ξύδι, βάζω και λίγο παραπάνω κι ας φαίνεται στην αρχή όταν το δοκιμάζω ξυνουλάκι, μετά από κάποιες ώρες που την σερβίρω δεν καταλαβαίνεις τίποτα. (Μια φίλη μου που "μισεί" το ξύδι, τρελαίνεται γι' αυτή τη πατατοσαλάτα).
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.