www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πικάντικη μελιτζανοσαλάτα


Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκια ντομάτα σε μικρούς κύβους
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή 6 μικρές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα καλό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές καλό ξύδι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε, τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο.
  2. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.
  3. Αφού κρυώσουν καλά, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και ξύδι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
  5. Κλείνουμε σε δοχείο ερμητικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η μελιτζανοσαλάτα καταναλώνεται την επομένη όταν θα έχει πιει το λάδι και θα έχουν ενοποιηθεί οι γεύσεις.

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.