www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα με κάρυ


Υλικά

  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη κρεμμυδιών
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1/2 ποτήρι του νερού πολτό ντομάτας
  • 1/2 κιλό ζωμό κοτόπουλου (κύβο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το ξυμένο μήλο και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό (ζεστό), τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.

Συνοδεύει: Πουλερικά, αυγά, ζαμπόν

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Για την σάλτσα με κάρυ
    Από: ΣΟΦΙΑ  16 / 3 / 2005
    Ερώτηση κρίσεως: Το φιλέτο (κοτόπουλου εν προκειμένω), το μαγειρεύω μαζί με την σάλτσα? Ή μαγειρεύω ξεχωριστά την σάλτσα και ξεχωριστά το φιλέτο και τα "δένω" στο τέλος όλα μαζί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.