www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα με μπέικον


Υλικά

  • 400 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι χοντρό κοπανισμένο



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, το ξεροψήνουμε και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις σοταριστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει.
  4. ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις γίνει η σάλτσα προσθέτουμε το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου  29 / 10 / 2003
    KALA OLA AYTA ALLA THN SALTSA THN KANOUME XWRIS LADI?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παραλλαγή
    Από: Ελένη Β  19 / 3 / 2005
    Κάνω το εξής Σε κατσαρόλα και σε μετρια φωτιά βάζω τα μανιτάρια κομμένα και πιπεριά να φύγουν τα υγρά τους. Μετά ρίχνω το μπείκον το οποίο το προτιμώ σε μία η δύο φέτες αυτό που είναι στρογγυλό κομμένο σε κύβους. Αν χρειάζεται βάζω και λίγο λαδάκι και αφήνω να τσιγαριστούν όλα μαζί. Τσ σβήνω με λευκό κρασί ρίχνω και χυμό ντομάτας και αφήνω τη σαλτσούλα να δέσει. Αρέσει στους δικούς μου πολύ όταν σερβίρω σε ατομικά πυρέξ τα ζυμαρικά βάλω τη σαλτσα και αρκετό τυρί και τα αφήσω λίγο στο φούρνο να γκρατιναριστούν. Η ποσότητα των υλικών είναι "με το μάτι"
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.