www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγιονέζα εύκολη


Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 7 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκι ξύδι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κρόκους αυγών



Ετοιμασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με 1/2 κούπα νερό να κάψει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο νερό, διαλύουμε το κόρν φλάουρ καλά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  4. Ανακατεύουμε την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι (αν έχουμε) μέχρι να ενωθούν καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το λάδι (λίγο-λίγο) και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Το πρόβλημα με τη μαγιονέζα είναι οτι "κόβει" εύκολα. Αν κόψει:
1)Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς ή
2)Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά, Σαλάτες, Ομελέτες

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.