www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα με τυρί κρέμα και μανιτάρια


Υλικά

  • 200 γρ.τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  2. Λιώνουμε το τυρί κρέμα στο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, το αφήνουμε να κοχλάσει για λίγο και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  3. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.!
Συνοδεύει πολύ ωραία μπριζόλες ψητές με ρύζι.

Συνοδεύει: Ψητές μπριζόλες
Τη συνταγή συνιστά: η Εφη Αθανασοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Τι ενοείς?
    Από: Δημοσθένης Κ.  25 / 5 / 2006
    Τι εννοείς τριμμένη παρμεζάνα? Η παρμεζάνα είναι τυρί? Σόρρυ που είμαι λίγο άσχετος αλλά εγώ μόνο την άλλη παρμεζάνα ξέρω!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τι ενοείς?
      Από: roulaki  25 / 5 / 2006
      Ποια άλλη παρμεζάνα εννοείς;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τι ενοείς?
      Από: Λένα  30 / 5 / 2006
       Δημοσθένη, αγόρι μου, δεν υπάρχει καμία άλλη παρμεζάνα!!!
       Είναι ένα από τα «εθνικά» τυριά της Ιταλίας, που «συνοδεύει», 
      όλα τα είδη, τις μακαρονάδες, πολλές σαλάτες και άλλα φαγητά, 
      τριμμένο ή σε «φλούδες» ή σε κομματάκια. Είναι σκληρό τυρί, με 
      έντονη (πικάντικη θα έλεγα) γεύση και πολύ πλούσιο σε ασβέστιο.
       Εγώ το τρώω σκέτο και σε μεγάλες ποσότητες, γιατί το 
      λατρεύω!!!!!!!!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τυρί κρέμα
    Από: Dorina  30 / 5 / 2006
    ίσως φανεί και η δικιά μου απορία αστεία (ξέρω οτι η παρμεζάνα είναι σκληρό τυρί Ιταλιας)! ποιο τυρί όμως θεωρειται τυρί κρέμα; το τύπου φιλαδέλφια ή το τηγμένο τυρί (πχ. λα βας κιουρι) sorry αν θεωρηθεί οτι κάνω διαφήμηση στα εν λόγω προϊόντα αλλά κόλλησα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Ντορίνα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τυρί κρέμα
      Από: sunny  3 / 6 / 2006
      Dorina τυρι κρεμα ειναι το τυπου φιλαδελφια που χρησιμοποιω εγω για φαγητα και γλυκα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τυρί κρέμα
      Από: Λένα  7 / 6 / 2006
      Το "λα βας κι ρι"(= η αγελάδα που γελά, Γαλλιστί), είναι μαλακό 
      τυρί. [Το κιουρί είναι μονάδα μέτρησης της ραδιενέργειας].
      Τυρί κρέμα είναι: το Φιλαδέλφεια, το μασκαρπόνε, η ρικότα, το 
      ανθότυρο, το fromage blanc, το κουάρκ κ.α. και μπορούν να 
      χρησιμοποιηθούν και σε γλυκά.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: τυρί κρέμα
        Από: Dorina  18 / 7 / 2006
        Λένα, ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Να πω την αμαρτία μου γαλλικά δεν ξερώ αλλά την μετάφραση " η αγελάδα που γελάει" την ήξερα :-) απλά απο προφορά.. τσίφος!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τα τυριά και η επιστημονικές προεκτάσεις τους
    Από: Μαρία  21 / 6 / 2006
    Ναι το κιουρί είναι μονάδα ραδιενέργειας και το κουάρκ θεμελιώδες σωματίδιο της μάζας. Πω πω πω δεν μπορεί να κάνει κανείς ένα ορθογραφικό...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τα τυριά και η επιστημονικές προεκτάσεις τους
      Από: Λένα  21 / 8 / 2006
       Παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου, που θέλω να με 
      διορθώνουν (κατά το: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»), θεώρησα ότι 
      πρέπει να κάνω το ίδιο… Δεν το ξανακάνω και ζητώ συγνώμη.
       Όσο για το κουάρκ, είναι και τυρί…
       Παραθέτω και μία συνταγή με κουάρκ (όχι το σωματίδιο της 
      μάζας, αλλά το άλλο…)
      
       
       Αλμυρό ρολό με γέμιση τυριού
      
      
      Υλικά για 6 άτομα
      1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
      4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
      3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
      3 κουταλιές της σούπας γάλα
      100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
      60 γρ. κουάρκ
      λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
      50 γρ. εμεντάλερ τριμμένο για το ψήσιμο
      1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
      
      Για την γέμιση
      1 ματσάκι νεροκάρδαμο ή ρόκα
      60 γρ. βούτυρο
      30 γρ. αλεύρι
      180 γρ. κουάρκ
      60 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
      60 γρ. τυρί μπλε λιωμένο με πηρούνι
      
      Εκτέλεση
      1 Στρώνετε με βουτυρωμένο ανιτκολλητικό χαρτί ένα ορθογώνιο 
      ταψί ρηχό. Βράζετε στον ατμό το κουνουπίδι και το πολτοποιείτε. 
      Χτυπάτε καλά τους κρόκους με το αλεύρι και το γάλα και τους 
      προσθέτετε στο κουνουπίδι με το τσένταρ, το κουάρκ, αλατοπίπερο 
      και την μουστάρδα.
      
      2 Απλώνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και 
      ψήνετε στους 200ο C, 20-25΄μέχρις ότου φουσκώσει και ροδίσει.
      
      3 Ψιλοκόβετε την ρόκα ή το νεροκάρδαμο. Ζεσταίνετε το βούτυρο 
      και σωτάρετε τη ρόκα 2-3΄. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και κατόπιν 
      το κουάρκ και βράζετε ανακατεύοντας για 2΄. Προσθέτετε όλα τα 
      υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
      
      4 Ξεφορμάρετε το παντεσπάνι και απλώνετε το μείγμα των τυριών. 
      Τυλίγετε σε ρολό και πασπαλίζετε με το τριμμένο έμενταλ. Ψήνετε 
      για 6-7΄μέχρι να λιώσει το τυρί.
       
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Τα τυριά και η επιστημονικές προεκτάσεις τους
        Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  23 / 8 / 2006
        Επειδή θέλω να δοκιμάσω τη συνταγούλα σου (φαντάζει υπέροχη), 
        είμαι στην εξοχή, που σημαίνει ότι δύσκολο να βρω το κουάρκ, με 
        τι άλλο τυρί κρέμα θα μπορούσα να το αντικαταστήσω ;
        
        ευχαριστώ 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Τα τυριά και η επιστημονικές προεκτάσεις τους
          Από: Λένα  24 / 8 / 2006
           Αντικατέστησέ το με Φιλαδέλφεια ή ανθότυρο ή αν θες κάνε και 
          μια δική σου παραλλαγή με όποιο τυρί μπορείς εύκολα να βρεις ή 
          υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κουάρκ;;;
    Από: ομοτράπεζη  24 / 11 / 2006
    Το κουάρκ εξπρές είναι πρόγραμμα σελιδοποίησης, αν δεν απατώμαι, και το μαλακό τυρί που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί και θυμίζει γιαούρτι σακούλας, το ονομάζουν οι άνθρωποι εκεί Quark, δηλ. κβάρκ. Ενημερωτικά!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: PARMIGIANO REGGANO
    Από: THALASSA  29 / 3 / 2007
    Πριν από κάποια χρόνια φίλε Δημοσθένη Κ. αναρωτήθηκα κι εγώ τι είναι το parmigiano reggano.H απάντηση ήρθε από μια φίλη Ιταλίδα.Την πρώτη φορά η γεύση του φλερτάρισε τον ουρανίσκο μου κατά περίεργο τρόπο...άγνωστη μα πρωτοποριακή, στιλπνή μα και επιβλητική.Ναι, σου προκαλεί δέος, μα και ο τρόπος που παρασκευάζεται μια μυσταγωγική τελετουργία είναι...Το παρακάτω άρθρο περιγράφει τις ιδιαιτερότητες της αξίας του. Κατά τη χρήση όμως απαιτείται σεβασμός για να μην αλλοιωθεί η γεύση του.Κόβεται και τρίβεται πάντα τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί και σύμφωνα με τη γνώμη μιας παλιάς Ιταλίδας νοικοκυράς στο φυγείο φυλάσσεται στα κατώτερα ράφια, τυλιγμένο σε πετσέτα για να διατηρεί την υφή του και την υγρασία του.Μια ναπολιτέν με φρέσκια ντομάτα λουσμένη με parmigiano reggano (όχι grana padano) θα σε μυήσει στα άδυτα της γεύσης του. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_11/12/2 004_1283596
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: PARMIGIANO REGGANO
      Από: Α.Λεμοντζη  30 / 3 / 2007
      Aυτό το θέμα με τη φύλαξη της παρμεζάνας με ενδιαφέρει πολύ. 
      Ένας φίλος εστιάτορας μου είπε να την τυλίγω με χαρτί 
      (λαδόκολλα ή ψησίματος) πολύ καλά ώστε να μην χάνει την υγρασία 
      της αλλά και να μην "ιδρώνει" όπως  γίνεται μέσα στα τάπερ και 
      να τη φυλάω στα χαμηλά ράφια.
      Συντηρείται καλά έτσι, αλλά άν θές να σπάσεις ένα κομματάκι για 
      να φας  όλο αυτό το άνοιξε-κλείσε ερμητικά και φτου και απο την 
      αρχή, είναι  μια άλφα  διαδικασία μπορώ να πω .
      Τη μέθοδο με το πανί δεν την έχω ξανακούσει αλλά έχω την εξής 
      απορία, αν την τυλίξουμε με πανί δεν θα απορροφήσει τις 
      μυρωδιές του ψυγείου;
      Αγγελική
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: PARMIGIANO REGGANO
        Από: THALASSA  31 / 3 / 2007
        Ούτως ή άλλως για την καλύτερη φύλαξη των τυριών στο ψυγείο πρέπει να τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και να τα βάζουμε σε τάπερ αεροστεγώς κλεισμένα για να μην απορροφούν τις μυρωδιές του ψυγείου.Οπότε και με την παρμεζάνα ισχύει το ίδιο. Μετά το τύλιγμά της με πετσέτα πρέπει να μπαίνει σε τάπερ.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.