www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Farfalle με βότκα, σολομό και πράσινο πιπέρι


Υλικά

  • 500 γρ.Farfalle
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 ml βότκα
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό
  • 80 γρ. ροκφόρ κομματιασμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγα τσάιβ για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Ετοιμασία

  1. Κόβετε το σολομό σε λωρίδες.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το μισό σολομό, λίγο πράσινο πιπέρι, τον σοτάρουμε 1-2, σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και το ροκφόρ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό και τα τσάιβ και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Τέλεια!
    Από: Έυη  20 / 3 / 2007
    Η συνταγη είναι ΤΕΛΕΙΑ! συγχαρητηρια...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Farfalle με βότκα, σολομό και πράσινο πιπέρι
    Από: Χαρούλα  23 / 4 / 2007
    Ήταν πάρα πολύ καλό. Μου άρεσε το γεγονός ότι η κρέμα γάλακτος δεν ήταν υπερβολική αλλά άκρως συντηρητική και ο σοταρισμένος σολομός κατά το ήμιση της δόσης γλύκαινε την έντονη μυρωδιά του. ΜΠΡΑΒΟ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: όχι στο ροκφόρ
    Από: τατιάνα  24 / 4 / 2007
    Δε συμφωνώ με το ροκφόρ γιατί καλύπτει το φίνο άρωμα και την απαλή γεύση του σολομού. Επίσης, πιστεύω ότι ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να σωτάρεται αλλά να απολαμβάνεται στο φυσικό του. Παρ`όλ`αυτά, πιστεύω ότι θα είναι μία νόστιμη μακαρονάδα έστω κι αν κακοποιούνται λίγο οι αυθεντικές γεύσεις.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.