Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Συκώτι αλά Μεξικάνα
Υλικά
- 1/2 κιλό αρνίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
- 2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή
- 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
- 1/2 κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 3 κουταλιές λάδι
- 40 γρ. αλεύρι
- Μερικά φρέσκα φύλλα ρίγανης (προαιρετικά)
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το τσίλι και την ρίγανη και αλευρώνουμε τις φέτες του συκωτιού.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες του συκωτιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
- Βγάζουμε το συκώτι από το τηγάνι και προσθέτουμε όσο αλεύρι έμεινε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι σιγά-σιγά το κρασί, τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για λίγο (μέχρι να πήξει) ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις γίνει η σάλτσα προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις φέτες του συκωτιού και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τα φύλλα της ρίγανης και σερβίρουμε με ρύζι.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|