www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψητά κρεμμύδια


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μερικά φύλλα δάφνης
  • Αλεύρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε νερό που βράζει, τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, τα σκόρδα, τα ντοματάκια, την δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, όσο λάδι θέλουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Στρώνουμε τα υλικά μας στο ταψί, πασπαλίζουμε πρώτα με το αλεύρι και μετά με την φρυγανιά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.
  4. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε όσο ξύδι μας αρέσει και αφήνουμε το φαγητό για μερικά λεπτά ακόμη στο φούρνο.
Τα ψητά κρεμμύδια χάνουν την αψάδα τους και γίνονται... γλύκισμα.
Αν και μπορούν να αποτελέσουν το κύριο πιάτο, συνήθως σερβίρονται με τηγανητά αυγά, ψητό κρέας, μπιφτέκια στην σχάρα ή πιλάφι.
Μπορούν επίσης να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό πιάτο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Τι
    Από: νιαμ-νιαμ  23 / 3 / 2007
    νόστιμο που είναι.Πραγματικά τέλειο συνοδευτικό και πολύ πολύ 
    εύκολο για ψιλοτεμπέληδες σαν εμένα(λόγω έλλειψης χρόνου να 
    εξηγιόμαστε)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.