Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψητά κρεμμύδια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μερικά φύλλα δάφνης
- Αλεύρι
- Φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κιλό ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- Ξύδι
- Λάδι
- Αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε νερό που βράζει, τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, τα σκόρδα, τα ντοματάκια, την δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, όσο λάδι θέλουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Στρώνουμε τα υλικά μας στο ταψί, πασπαλίζουμε πρώτα με το αλεύρι και μετά με την φρυγανιά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.
- Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε όσο ξύδι μας αρέσει και αφήνουμε το φαγητό για μερικά λεπτά ακόμη στο φούρνο.
Τα ψητά κρεμμύδια χάνουν την αψάδα τους και γίνονται... γλύκισμα.
Αν και μπορούν να αποτελέσουν το κύριο πιάτο, συνήθως σερβίρονται με τηγανητά αυγά, ψητό κρέας, μπιφτέκια στην σχάρα ή πιλάφι.
Μπορούν επίσης να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό πιάτο.
|
|