Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπεκρή μεζέ
Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (μπούτι)
- 2 κιλά μαύρο κρασί μπρούσκο
- 3 κρεμμύδια
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1/2 κούπα βούτυρο
- Κόκκους πιπεριού
- Κανέλα
- Ρίγανη
- Μπαχάρι
- Θυμάρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός μπρούσκος
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι και το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει. (Με το νερό μπορούμε να κάνουμε ρύζι).
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.
- Oταν τσιγαριστεί και το κρέας προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί, το αλεύρι και βράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο κρασί αντί για νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
|
|