Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Farfalle με βότκα, σολομό και πράσινο πιπέρι
Υλικά
- 500 γρ.Farfalle
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 ml βότκα
- 300 γρ. καπνιστό σολομό
- 80 γρ. ροκφόρ κομματιασμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- Λίγα τσάιβ για το γαρνίρισμα
- Αλάτι
- Πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Κόβετε το σολομό σε λωρίδες.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μισό σολομό, λίγο πράσινο πιπέρι, τον σοτάρουμε 1-2, σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και το ροκφόρ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό και τα τσάιβ και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ
|
|