Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπαρμπούνια με λαχανικά
Υλικά
- 8 μπαρμπούνια μέτρια (ή κουτσομούρες)
- 3 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
- 2 καρότα μικρά και τρυφερά
- 4 ντομάτες
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 100 γρ. άσπρο ξερό κρασί (αρετσίνωτο)
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο σος
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το κρασί (στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ντοματοπελτέ), την ταμπασκο σος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το μίγμα μας να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
- Κόβουμε τα λαχανικά στα τέσσερα (κατά μήκος) και τα βράζουμε στον ατμό.
- Ψήνουμε τα ψάρια σε προθερμασμένο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
- Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με τα λαχανικά αφού τα περιχύσουμε με την σάλτσα μας.
Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα μαϊντανού.
|
|