Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουβλάκια με σάλτσα της Μαριγούλας
Υλικά
- Είκοσι σουβλάκια από κρέας χοιρινό
- Σάλτσα:
- 2 κούπες αλεύρι (μαλακό)
- 2 κούπες λάδι
- 5 κουταλιές ξύδι
- 20 σπόρους περίπου μπαχάρι
- 2 κουταλάκια λικέρ κεράσι
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- Ανιθο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Ταμπάσκο
- Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- Ρίγανη
- 1/2 κούπα coca-cola
- 1/2 κούπα ντοματοπελτέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ μαζί με 3 κούπες νερό και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγη coca-cola).
- Ψήνουμε τα σουβλάκια, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαριγώ Καλοκύρη
|
|