Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρωματικό κέικ αμυγδάλου
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 κουταλιά εκχύλισμα (εσσάνς) αμυγδάλου
- μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- λίγο αμαρέττο λικέρ
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε με σύρμα σε λεκανίτσα αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αμαρέττο, την εσσάνς, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή
ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή γάλα).
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη πλατιά φόρμα (ώστε να είναι λεπτό το κέικ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|