Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Συκώτι με σάλτσα Μαδέρα
Υλικά
- 500 γρ. αρνίσιο συκώτι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 170 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 1 κούπα ζωμό κρέατος
- 3 κουταλιές κρασί Μαδέρα
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά Γούστερ Σως
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
- Μόλις σοταρισθεί βγάζουμε το κρεμμύδι με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος, το κρασί, την Γούστερ Σως και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε μια κουταλιά νερό διαλύουμε το κόρν φλάουρ, το ρίχνουμε στην σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά περίπου.
- Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σιγοτηγανίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού γυρίζοντάς τα συνέχεια για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την σάλτσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε το συκώτι με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
|
|