Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βάφλες (20 μεσαίου μεγέθους)
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ ή φυτίνη λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
- 175 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 6 αυγά
- Αλάτι
- Λίγο ρούμι ή λίγο κονιάκ
- 500 γρ. αλεύρι
- 9 γρ μπέικιν
- 1/2 λίτρο γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες (έχει στις πλάκες του βαθιά αυλάκια που διασταυρώνονται σε τετράγωνα ή σε καρδούλες).
- Βάζουμε αρκετό από το μίγμα αλλά να μην καλύψει όλη την βάση της βαφλιέρας γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τη συνταγή συνιστά: η Natalia
|
|