Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Υλικά
- 4 μέτριες κόκκινες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 5 (περίπου) γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο θυμάρι
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο τυρί τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα μίγμα κανονικό.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
- Μόλις οι ντοματοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
Παραλείποντας το αυγό και το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους αυστηρά χορτοφάγους.
|
|