Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καρμπονάρα
Υλικά
- 450 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι)
- 350 γρ. μπέικον (ψαχνό) ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 5 κουταλιές άσπρο κρασί
- 3 αυγά
- 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για άλλα 4 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι ενώ παραμένει ζεστό και προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με την παρμεζάνα).
- Τα ανακατεύουμε ώστε να αλειφθεί παντού το αυγό και να ψηθεί λίγο.
|
|