www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό γλυκόξινο


Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι σε λωρίδες
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • Κορν φλάουρ για το πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • σησαμέλαιο ή σογιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φασολάκια λωρίδες
  • 100 γρ. φύτρα φασολιών
  • 25 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουταλιές σησαμέλαιο
  • Για τη σάλτσα:
    • 150 ml νερό
    • 100 ml ξίδι, από κόκκινο κρασί
    • 2 κουταλιές ζάχαρη ξανθή
    • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
    • 60 ml ξερό σέρι
    • 3 κουτ. σάλτσα σόγιας
    • 4 κουταλιές ντοματοπολτό
    • 3 κουταλιές κορν φλάουρ



Ετοιμασία

  1. Βυθίζουμε το χοιρινό στα αβγά και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Ανακατεύουμε το αλάτι με κορν φλάουρ, πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
  5. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το τηγανισμένο κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σερβίρεται με ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.