Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό γλυκόξινο
Υλικά
- 800 γρ. ψαρονέφρι σε λωρίδες
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- Κορν φλάουρ για το πασπάλισμα
- Αλάτι
- σησαμέλαιο ή σογιέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
- 60 γρ. φασολάκια λωρίδες
- 100 γρ. φύτρα φασολιών
- 25 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 κουταλιές σησαμέλαιο
- Για τη σάλτσα:
- 150 ml νερό
- 100 ml ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές ζάχαρη ξανθή
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 60 ml ξερό σέρι
- 3 κουτ. σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές ντοματοπολτό
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ
|
|
Ετοιμασία
- Βυθίζουμε το χοιρινό στα αβγά και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Ανακατεύουμε το αλάτι με κορν φλάουρ, πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και το τηγανισμένο κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σερβίρεται με ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|