Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό καφέ με τρούφες
Υλικά
- 2 κουταλάκια νες καφέ
- 1 κουταλιά νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές λικέρ Tia Maria
- 600 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
- Τρούφες της γιαγιάς
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε τον νες καφέ σε μία κουταλιά ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει πηχτό και αφράτο (να μην βράσει).
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και το νερό με τον καφέ μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος τα αυγά σιγά-σιγά, βάζουμε το μίγμα μας σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Βάζουμε μια στρώση από το μίγμα μας σε μία φόρμα, προσθέτουμε μερικές τρούφες και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα και τρούφες.
- Σκεπάζουμε την φόρμα και την αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.
Σερβίρουμε, αν θέλουμε το παγωτό με σάλτσα φράουλας ή σιρόπι σοκολάτας
|
|