Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζαρκάδι με μέλι
Υλικά
- 1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές βαλσάμικό ξύδι
- 3 κουταλιές σόγια σως
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Ουίσκι
- Κόκκινο κρασί
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- Σπυριά μαύρου πιπεριού
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
|
|
Προετοιμασία
Μαρινάρουμε το κρέας με το μέλι, το ξύδι τη σόγια σως και το κορν φλάουερ για τουλάχιστον 2 ώρες.
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι μαζί με το πιπέρι και
την κανέλα.
- Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να δέσει η
σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: η Αλέκα
|
|