Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ιρανικό πιλάφι
Υλικά
- 1,5 κούπα ρύζι αμερικάνικο
- 3 μπούτια κοτόπουλο (το ψαχνό τους)σε κομματάκια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι κάρυ
- 4-5 φλιτζάνια καυτό ζωμό κότας
- 5-6 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
|
|
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε το ρύζι για ένα δίωρο.
|
Ετοιμασία
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε στο βούτυρο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από το σκεύος.
- Σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ και κανέλα.
- Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι ώστε να καλυφθεί με το βούτυρο και προσθέτουμε το ζωμό, το κοτόπουλο και τα ξερά φρούτα.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|