Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σούπα γαλοπούλας
Υλικά
- 1 γαλοπούλα μικρή (3-4 κιλά)
- 2 κρεμμύδια ολόκληρα
- 2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 1 κουταλιά σούπας σπόροι μαύρου πιπεριού
- 1/2 κούπα πολύ ψιλό ζυμαρικό για σούπα
- 2 αυγά
- Χυμός 3 λεμονιών
- chives κατά βούληση
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τη γαλοπούλα, την κόβουμε σε μερίδες, την βάζουμε σε χύτρα με τα λαχανικά και το πιπέρι και την σκεπάζουμε με 3 λίτρα νερό.
- Την βάζουμε να βράσει στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά και περνάμε το ζωμό από σίτα. (Σ’ αυτή τη φάση, μπορούμε να αφαιρέσουμε από το ζωμό το λίπος αν η γαλοπούλα ήταν πολύ λιπαρή, είτε παγώνοντας το ζωμό, είτε με το ειδικό πινέλο.)
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το ζυμαρικό.
- Ωσπου να βράσει το ζυμαρικό, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (όχι να γίνουν μαρέγκα, απλώς να αφρίσουν και να πάρουν λίγο όγκο).
- Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους να ομογενοποιηθούν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το λεμόνι στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πιαστεί ελαφρά το χέρι μας.
- Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πιαστεί το χέρι μας οριστικά και να λαχανιάσουμε.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια κουτάλα, παίρνουμε ζωμό από τη σούπα και με το ένα χέρι το αδειάζουμε λίγο-λίγο στο μπολ που έχουμε χτυπήσει το αυγολέμονο, ενώ με το άλλο χέρι χτυπάμε δαιμονισμένα για να μην κόψει.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το αυγολέμονο έδεσε και ουχί έκοψε.
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε φρεσκοκομμένο σχοινόπρασσο και σερβίρουμε σε πιάτα.
- Τρίβουμε στη σούπα φρέσκο μαύρο πιπέρι.
- Συνοδεύουμε με το κρέας της γαλοπούλας (που μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το περάσουμε ελαφρά από το τηγάνι) ραντισμένο με λεμόνι.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|