Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουτίγκα με φρούτα
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 1/2 κιλό μήλα κομμένα σε φέτες
- 15 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
- 3 κουταλιές καρύδι χοντροκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ μπράντυ
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο
- Για την ζύμη:
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι ( πχ. Grand Marnier, Orange Curacao, Southern Comfort κλπ)
|
|
Ετοιμασία
Γέμιση: Αλείφουμε ένα σκεύος με το βούτυρο και βάζουμε σε στρώσεις τα μήλα, τα δαμάσκηνα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το μπάντυ, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ζύμη:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το λικέρ πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την γέμιση και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα.
- Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.
Δοκιμάστε το με σαντιγί.
|
|