www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φακές


Υλικά




  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερθυρός μπρούσκος

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο περίπου νερό και ρίχνουμε μέσα τις φακές, τις ντομάτες, το σκόρδο, την δάφνη.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  4. Oταν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και το ξύδι.
Αλλη άποψη είναι να μην βάλουμε ξύδι και ρίγανη στην κατσαρόλα αλλά να αφήσουμε τον καθένα να βάλει στο πιάτο του κατά βούληση. Υπ' όψιν οτι η δάφνη όσο μένει στη βράση πικρίζει το φαγητό. Αν αυτό δεν το θέλουμε τότε ή βγάζουμε τη δάφνη νωρίς (περίπου 10 λεπτά αφού αρχίσει η βράση) ή τη βάζουμε στο τέλος μαζί με το αλατοπίπερο.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είδαμε να μαγειρεύουν στην Ηπειρο: Αντί για ντομάτα βάζουνε μια φλούδα κανέλα. Μπαίνει από την αρχή τής βράσης για να μετριαστεί στο μεταξύ το έντονο άρωμά της.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (15)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.