Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο φλαμπέ με ούζο
Υλικά
- 2 στήθη από κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1-2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κύβο Knorr ή σε σκόνη
- 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
- 4 κουταλάκια γλυκού κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγος φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα στήθη σε μπουκίτσες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι να
τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
- Ρίχνουμε τον κύβο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε την μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και την σως αυτή την ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο που βράζει και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγη ώρα ακόμα μέχρι να πυκτώσει η σάλτσα.
- Δύο λεπτά πριν τερματίσουμε το φαγητό, περιχύνουμε και το 1 σφηνάκι ούζο προσέχοντας να πάει σε όλη το τηγάνι και αμέσως μετά με την βοήθεια ενός σπίρτου, του βάζουμε φωτιά (προσοχή)!!!
- Κλείνουμε το μάτι μόλις σβήσει η φωτιά και σερβίρουμε....
Καλή σας όρεξη!
Σερβίρεται πολύ ωραία με πιλάφι και κρασί (...ή ούζο).
Τη συνταγή συνιστά: η Antigone (δικής της εμπνεύσεως)
|
|