www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο φλαμπέ με ούζο


Υλικά

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1-2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο Knorr ή σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
  • 4 κουταλάκια γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα στήθη σε μπουκίτσες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αφού ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
  3. Ρίχνουμε τον κύβο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  4. Ανακατεύουμε την μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και την σως αυτή την ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο που βράζει και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγη ώρα ακόμα μέχρι να πυκτώσει η σάλτσα.
  5. Δύο λεπτά πριν τερματίσουμε το φαγητό, περιχύνουμε και το 1 σφηνάκι ούζο προσέχοντας να πάει σε όλη το τηγάνι και αμέσως μετά με την βοήθεια ενός σπίρτου, του βάζουμε φωτιά (προσοχή)!!!
  6. Κλείνουμε το μάτι μόλις σβήσει η φωτιά και σερβίρουμε....
Καλή σας όρεξη!
Σερβίρεται πολύ ωραία με πιλάφι και κρασί (...ή ούζο).

Τη συνταγή συνιστά: η Antigone (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (14)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.