Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες τηγανητοί
Υλικά
- 1 κιλό κιμά (κατά προτίμηση 3/4 κιμά μοσχαρίσιο και 1/4 κιμά χοιρινό)
- 1 1/2 κούπα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί (μόνον την ψίχα)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Μαϊντανό
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε νερό και το ψωμί να μουσκέψει για 15 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε καλά (το σφίγγουμε με το χέρι μας).
- Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα υλικά και 1 κουταλιά λάδι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια, τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Μπορούμε αντί να αλευρώσουμε απλώς τα κεφτεδάκια να τα κάνουμε με κουρκούτι.
|
|