Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες χωριάτικοι
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φραντζόλα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί (μόνον την ψίχα)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- Δυόσμο
- 1/2 κιλό κολοκύθια
- 1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και 2-3 σταγόνες λεμόνι και όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα κολοκύθια. Τα αφήνουμε για βράσουν για 10 λεπτά περίπου και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν καλά. (Πριν τα ρίξουμε στο μίγμα μας τα σφίγγουμε με το χέρι να φύγουν τα νερά).
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (την ψίχα του ψωμιού την τρίβουμε με τα δάχτυλα χωρίς να την βρέξουμε) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια, τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Μπορούμε αντί να αλευρώσουμε απλώς τα κεφτεδάκια να τα κάνουμε με κουρκούτι.
|
|