www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κεφτέδες χωριάτικοι


Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 φραντζόλα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί (μόνον την ψίχα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Δυόσμο
  • 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και 2-3 σταγόνες λεμόνι και όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα κολοκύθια. Τα αφήνουμε για βράσουν για 10 λεπτά περίπου και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν καλά. (Πριν τα ρίξουμε στο μίγμα μας τα σφίγγουμε με το χέρι να φύγουν τα νερά).
  3. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (την ψίχα του ψωμιού την τρίβουμε με τα δάχτυλα χωρίς να την βρέξουμε) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια, τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Μπορούμε αντί να αλευρώσουμε απλώς τα κεφτεδάκια να τα κάνουμε με κουρκούτι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.