www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπαρμπούνια με λαχανικά


Υλικά

  • 8 μπαρμπούνια μέτρια (ή κουτσομούρες)
  • 3 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
  • 2 καρότα μικρά και τρυφερά
  • 4 ντομάτες
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 100 γρ. άσπρο ξερό κρασί (αρετσίνωτο)
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο σος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός

Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το κρασί (στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ντοματοπελτέ), την ταμπασκο σος, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το μίγμα μας να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
  5. Καθαρίζουμε τα καρότα και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
  6. Κόβουμε τα λαχανικά στα τέσσερα (κατά μήκος) και τα βράζουμε στον ατμό.
  7. Ψήνουμε τα ψάρια σε προθερμασμένο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
  8. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με τα λαχανικά αφού τα περιχύσουμε με την σάλτσα μας.
Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα μαϊντανού.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.