www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλέος με μανιτάρια


Υλικά

  • 1 κιλό γαλέο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Μία κουταλιά της σούπα λάδι
  • Μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αρωματικά χόρτα (άνηθο, ρίγανη κτλ)
  • Χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλό άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • Λίγο ζαφορά (σαφράν)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός

Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και λίγο βούτυρο και σωτάρουμε τα κομμάτια του ψαριού ώστε να πάρουν χρώμα.
  2. Μόλις γίνουν βγάζουμε τα ψάρια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον χυμό του λεμονιού.
  3. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμξλή φωτιά για μερικά λεπτά (μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια), προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά χόρτα και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  5. Μέχρι να γίνουν τα ψάρια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
  7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) το αλάτι και το πιπέρι και λίγο πριν γίνουν τα ψάρια μας ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό σκέτο ή με πιλάφι.

    Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.