www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο.


Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 κούπας ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δύο κουταλιές της σούπας περίπου λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγολέμονο



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός ημίγλυκος

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι.
  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι.
  3. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες και τα αλευρώνουμε.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/4 του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και λίγο λάδι.
  6. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου.
  7. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
  • 2-3 αυγά
  • 2 λεμόνια

  1. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το ασπράδι των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα.
  2. Όταν γίνει ρίχνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την σούπα στην σουπιέρα χτυπώντας σιγά-σιγά με το σύρμα (ή το πηρούνι) για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ή περιχύνουμε το φαγητό. Δέν ανακατεύουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (17)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.