www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Συκώτι αλά Μεξικάνα


Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή
  • 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
  • 1/2 κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 40 γρ. αλεύρι
  • Μερικά φρέσκα φύλλα ρίγανης (προαιρετικά)



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίξηρος
    -Ερυθρός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το τσίλι και την ρίγανη και αλευρώνουμε τις φέτες του συκωτιού.
  3. Στο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες του συκωτιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
  4. Βγάζουμε το συκώτι από το τηγάνι και προσθέτουμε όσο αλεύρι έμεινε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό περίπου.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι σιγά-σιγά το κρασί, τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για λίγο (μέχρι να πήξει) ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Μόλις γίνει η σάλτσα προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις φέτες του συκωτιού και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  7. Προσθέτουμε το αλάτι και τα φύλλα της ρίγανης και σερβίρουμε με ρύζι.


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.