Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σούπα με πράσα
Υλικά
- 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. κρεμμύδια
- 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κομματάκια
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κουταλιές κάρυ
- 2 κιλά ζωμό κότας (εναλλακτικά 2 λίτρα νερό όπου προσθέτοθμε κύβους)
- 15 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα πράσα μας και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το περνάμε από το μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
- Οταν πρόκειται να σερβίρουμε την σούπα, την ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το κάρυ, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
|
|