www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Συκώτι με σάλτσα Μαδέρα


Υλικά

  • 500 γρ. αρνίσιο συκώτι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές κρασί Μαδέρα
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά Γούστερ Σως
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ



Ετοιμασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
  2. Μόλις σοταρισθεί βγάζουμε το κρεμμύδι με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος, το κρασί, την Γούστερ Σως και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Σε μια κουταλιά νερό διαλύουμε το κόρν φλάουρ, το ρίχνουμε στην σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά περίπου.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σιγοτηγανίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού γυρίζοντάς τα συνέχεια για 6-7 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι την σάλτσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  6. Σερβίρουμε το συκώτι με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.