www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γιαουρτλού


Υλικά

  • Για τα σουτζουκάκια:
    • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
    • 1 αυγό
    • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
    • 1 κουταλάκι κοφτό λευκοπίπερο
    • Λίγο λάδι
  • Για την σάλτσα ντομάτα:
    • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
    • 1,5-2 κιλά ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (χωρίς την φλούδα)
    • 1 κουταλάκι πάπρικα
    • 1 κουταλάκι ζάχαρη
    • 1 κύβο βοδινού
    • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • Για την σως γιαουρτιού:
    • 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
    • 750 γρ. αγελαδινό, στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Λίγο ξύδι με εστραγκόν
  • Για γαρνίρισμα:



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ρετσίνα
    -Ροζέ ξηρός

Προετοιμασία

Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα δουλεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και αφήνουμε την λεκάνη ξεσκέπαστη στο ψυγείο για 12-15 ώρες.

Ετοιμασία

Σουτζουκάκια:
  1. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και τα τοποθετούμε σε μία λαδωμένη πιατέλα.
  2. Αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα ντομάτας ψήνουμε στο γκριλ (ή στα κάρβουνα, ή σε ηλεκτρική σχάρα) τα σουτζουκάκια (περίπου 5 λεπτά πάνω-κάτω) αλείφοντάς τα με λίγο λάδι.
Σάλτσα ντομάτας:
  1. Σε μία ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα και αφού την αφήσουμε να βράσει για λίγο προσθέτουμε τον ζωμό διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, τον ντοματοπολτό, την πάπρικα, το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε την σάλτα μας να πάρει μία βράση και να δέσει κάπως.
Σως γιαουρτιού:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι.
  2. Μόλις ψηθούν τα σουτζουκάκια τα σερβίρουμε ως εξής:
  3. Βάζουμε 4-5 σουτζουκάκια σε κάθε πιάτο, από πάνω ρίχνουμε την σάλτα ντομάτας (ζεστή) και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά σως γιαουρτιού (καθώς θα ζεσταίνεται θα αναμειχθεί με την σάλτσα ντομάτας).
  4. Από πάνω γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (19)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.