www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρόνια με κοτόπουλο, μπράντυ και πιπεριές


Υλικά

  • 1 μεγάλο στήθος (φιλέτο) από κοτόπουλο
  • 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 6 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ποτηράκι μπράντυ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κιλό μακαρόνια (βίδες ή πένες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι για 2-3 λεπτά μαζί με το μπέικον.
  2. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο (χωρίς να χάσει τα υγρά του) προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μας, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν. (Προσοχή δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, τα λαχανικά βγάζουν όσο χρειάζεται).
  3. Οταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το μπράντυ και το ανάβουμε για να κάψει.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στην φωτιά την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι και όταν γίνουν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα μας.
Σερβίρονται ζεστά με κεφαλοτύρι.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Ρ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.