Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβίθια με ξινόχοντρο
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ξινόχοντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Βάζουμε απόβραδίς τα ρεβίθια στο νερό.
|
Ετοιμασία
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.
- Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε τον ξινόχοντο.
Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη.
|
|