www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Meat Loaf Της Ευγενούς Αλέκας


Υλικά

  • 300 γρ. κιμά από αρνί
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2-3 κουταλιές αρωματικό ξύδι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουταλιές δυόσμο φρέσκο από την γλάστρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2,5 εκ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γάλα κατά βούληση (λίγο)
  • Φρυγανιά τριμμένη κατά βούληση(ακόμα πιο λίγη)
  • 250 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. γιαούρτι light (μη μας έρθει και συμφόρεση).



Ετοιμασία

  1. Επειδή το τζίντζερ είναι ινώδες το κόβω σε φέτες και το χτυπάω αλύπητα στη moulinette με το λάδι το ξύδι και το φασκόμηλο. Τα άλλα μυρωδικά τα θέλουμε ψιλοκομμένα αλλά όχι λιώμα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γιαούρτι, το γάλα και τη φρυγανιά.
  3. Το μίγμα του κιμά θέλουμε να είναι πολύ πιο μαλακό και πιο υδαρές από τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε το γαλά και τη φρυγανιά για να διορθώσουμε τη συνεκτικότητα.
  4. Σ΄ ένα μακρόστενο φορμάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί κι από πάνω το μπέικον εγκάρσια έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  5. Στρώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στο μπέικον, και γυρνάμε τις άκρες του μπέικον προς τα μέσα ούτως ώστε να καλύπτουν τον κιμά.
  6. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στο Meat loaf.
  7. Πετάμε με ατημέλητη επιτήδευση τη φόρμα μέσα στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180 C στον αέρα (διότι ακριβώς δίπλα θα ψήσουμε το στρουντελ της Μυρτώς και δεν θέλουμε να μυρίσει "κιμαδίλας" και vice versa).
  8. Αφήνουμε το φούρνο να δουλέψει για πάρτη μας και όταν νομίζουμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, βγάζουμε το στρουντελ και δυναμώνουμε το φούρνο βάζοντας τον στο Grill για δέκα λεπτά.
  9. Βγάζουμε το meat loaf από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πλέοντας στο ζουμάκι για περίπου 10 λεπτά.
  10. Το βγάζουμε από το ζουμάκι και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να σταθεί άλλα 5 λεπτά πριν το κόψουμε.
Συνοδεύεται εξαιρετικά από πουρέ.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.