www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σούπα γαλοπούλας


Υλικά

  • 1 γαλοπούλα μικρή (3-4 κιλά)
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα
  • 2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά σούπας σπόροι μαύρου πιπεριού
  • 1/2 κούπα πολύ ψιλό ζυμαρικό για σούπα
  • 2 αυγά
  • Χυμός 3 λεμονιών
  • chives κατά βούληση



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τη γαλοπούλα, την κόβουμε σε μερίδες, την βάζουμε σε χύτρα με τα λαχανικά και το πιπέρι και την σκεπάζουμε με 3 λίτρα νερό.
  2. Την βάζουμε να βράσει στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.
  3. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά και περνάμε το ζωμό από σίτα. (Σ’ αυτή τη φάση, μπορούμε να αφαιρέσουμε από το ζωμό το λίπος αν η γαλοπούλα ήταν πολύ λιπαρή, είτε παγώνοντας το ζωμό, είτε με το ειδικό πινέλο.)
  4. Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το ζυμαρικό.
  5. Ωσπου να βράσει το ζυμαρικό, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (όχι να γίνουν μαρέγκα, απλώς να αφρίσουν και να πάρουν λίγο όγκο).
  7. Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους να ομογενοποιηθούν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το λεμόνι στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πιαστεί ελαφρά το χέρι μας.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πιαστεί το χέρι μας οριστικά και να λαχανιάσουμε.
  9. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια κουτάλα, παίρνουμε ζωμό από τη σούπα και με το ένα χέρι το αδειάζουμε λίγο-λίγο στο μπολ που έχουμε χτυπήσει το αυγολέμονο, ενώ με το άλλο χέρι χτυπάμε δαιμονισμένα για να μην κόψει.
  10. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το αυγολέμονο έδεσε και ουχί έκοψε.
  11. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
  12. Προσθέτουμε φρεσκοκομμένο σχοινόπρασσο και σερβίρουμε σε πιάτα.
  13. Τρίβουμε στη σούπα φρέσκο μαύρο πιπέρι.
  14. Συνοδεύουμε με το κρέας της γαλοπούλας (που μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το περάσουμε ελαφρά από το τηγάνι) ραντισμένο με λεμόνι.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.