Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπιφτέκια με Barbecue Sauce
Υλικά
- Για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
- 2 αυγά
- 1 κούπα λάδι
- 1 ποτηράκι σόδα υγρή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 250 γρ. ψωμί (ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
- 4 πατάτες (πλυμένες καλά και κομμένες σε κυβάκια μαζί με την φλούδα)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 4 φέτες γραβιέρα Κρήτης
- Για την σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι Worcestershire sauce
- 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 5 σταγόνες κόκκινο tabasko
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την γούστερ sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού.
- Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια (από το κιμά μέχρι και το ψωμί), πλάθουμε 4 αρκετά μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο στρώνουμε πάνω από τα μπιφτέκια την γραβιέρα και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)
|
|