www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπιφτέκια με Barbecue Sauce


Υλικά

  • Για τα μπιφτέκια:
    • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
    • 2 αυγά
    • 1 κούπα λάδι
    • 1 ποτηράκι σόδα υγρή
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ρίγανη
    • 250 γρ. ψωμί (ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
    • 4 πατάτες (πλυμένες καλά και κομμένες σε κυβάκια μαζί με την φλούδα)
    • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
    • 4 φέτες γραβιέρα Κρήτης
  • Για την σάλτσα:
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 ποτηράκι Worcestershire sauce
    • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
    • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
    • 5 σταγόνες κόκκινο tabasko
    • 1 κουταλάκι μουστάρδα
    • 1 κουταλάκι αλάτι



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την γούστερ sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού.
  4. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια (από το κιμά μέχρι και το ψωμί), πλάθουμε 4 αρκετά μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο στρώνουμε πάνω από τα μπιφτέκια την γραβιέρα και σερβίρουμε.


Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.