www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Coronation Chicken (κοτόπουλο της στέψης)


Υλικά

  • 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1/2 κούπα ζωμός κότας
  • 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
  • Xυμός μισού λεμονιού
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
  • Λίγες σταφίδες
  • 1 κούπα μαγιονέζα



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  2. Προσθέτουμε το κάρυ και αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του.
  3. Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή ως γέμιση σάντουιτς.
Το πιάτο αυτό επινοήθηκε το 1953 για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ!

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.