Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Coronation Chicken (κοτόπουλο της στέψης)
Υλικά
- 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1/2 κούπα ζωμός κότας
- 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
- Xυμός μισού λεμονιού
- 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
- Λίγες σταφίδες
- 1 κούπα μαγιονέζα
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Προσθέτουμε το κάρυ και αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του.
- Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή ως γέμιση σάντουιτς.
Το πιάτο αυτό επινοήθηκε το 1953 για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ!
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|