Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοκορέτσι
Υλικά
- 2 συκωταριές
- 2 σκέπες αρνίσιες
- 1 κιλό εντεράκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 3 βέργες από λυγαριά ή σιδερένιες σούβλες
- Λίγο λάδι
- Τρυφερά μαρουλόφυλλα
- Ρεπανάκια
- Κρεμμυδάκια φρέσκα
|
|
Ετοιμασία
- Παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη να κόψει τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια.
- Τα πασπαλίζουμε και τα ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι.
- Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα κι έξω και τα ξεπλένουμε με λίγο ξίδι.
- Περνάμε τα κομμάτια της συκωταριάς στις βέργες προσέχοντας να εναλλάσσονται
συκώτι, πνευμόνι, καρδιά και σπλήνα. Ενδιάμεσα βάζουμε αρκετά γλυκάδια.
- Τυλίγουμε κάθε κοκορέτσι μέσα σε σκέπη και κατόπιν το τυλίγουμε καλά με μπόλικο εντερακι.
- Αλείφουμε τα κοκορετσάκια με λάδι και τα αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα στο
ψυγείο ως την ώρα που θα τα ψήσουμε.
- Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε πάλι με λάδι, τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 C επί 30 λεπτά και κατόπιν (για να ροδίσουν τα εντερακια) τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτα στο γκριλ γυρίζοντας τα για να ψηθουν απ'ολες τις πλευρές.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: η Angel_leo
|
|