Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπιτα της Εφης
Υλικά
- 1 πακέτο στήθος φιλέτο κοτόπουλο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 2-3 καρότα τριμμένα
- 10-15 φέτες μπέικον
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρέμα γάλακτος
- τυρί τριμμένο (γκούντα, ρεγκάτο κ.τ.λ)
- λίγο λάδι ή βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια.
- Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το μπέικον σε κύβους και τρίβουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι ή το βούτυρο τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις πιπεριές. Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα καρότα το κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και τέλος την κρέμα γάλακτος
και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε όσο τυρί τριμμένο
θέλουμε.
- Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση, προσθέτουμε πάλι τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο αλείφουμε με λίγο βούτυρο και το χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
TIPS
-Καλό είναι να μην ρίξουμε το μίγμα ζεστό πάνω στη σφολιάτα γιατί λιώνει (η σφολιάτα).
-Επίσης αν φαίνεται να έχει πολλά υγρά η ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κορν φλάουερ για να δέσει πριν τη απλώσουμε στο ταψί..
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υπολείμματα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
-Οι ποσότητες μπορούν να διαφοροποιηθούν πολύ εύκολα. Αν θέλουμε περισσότερο κοτόπουλο ή πιπεριά ή καρότο κ.ο.κ.
Και το αλάτι καλύτερα να το αποφύγουμε σε μεγάλη ποσότητα γιατί το μπέικον είναι ήδη πολύ αλμυρό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Εφη Λ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|