www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καστανόσουπα


Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 15 περίπου κάστανα καλά καθαρισμένα
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα καρότα και το μπαστουνάκι της κανέλας.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν καλά, αλλά που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και καούν.
  4. Μόλις ετοιμαστούν αφαιρούμε το κομματάκι κανέλας και τα υπόλοιπα, δηλαδή καρότα και κρεμμυδάκι, τα περνάμε από το μπλέντερ και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βάζουμε τα κάστανα σε άλλη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του κοτόπουλου και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Ο χρόνος βρασμού βέβαια εξαρτάται από το πόσο μαλακά θα έχουν γίνει τα κάστανα.
  6. Μόλις τα κάστανα μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
  7. Ρίχνουμε κατόπιν τον πουρέ και τον ζωμό μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τέλος και την κρέμα γάλακτος.
  8. Πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Το απολαμβάνουμε οπωσδήποτε ζεστό.

Μία άλλη εκδοχή είναι να την στο τέλος να ρίξουμε ένα μείγμα από χτυπημένα αυγά και λεμόνι και να γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Τη συνταγή συνιστά: Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.