www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρονέφρι βότκα πορτοκάλι


Υλικά

  • Υλικά για 4 άτομα
  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι (αλατισμένα και ελαφρά χαραγμένα κατά μήκος)
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
  • 6 πορτοκάλια (κρατάτε το χυμό από τα πέντε και κόβετε το άλλο πορτοκάλι σε φέτες με σχήμα μισοφέγγαρου χωρίς την φλούδα)
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανo
  • 3 φύλλα λουΐζα
  • Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο (lime)
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
  • 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
  • 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι πάπρικα



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα.
  2. Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα, μόλις σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
  3. Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο για να δέσουμε και να αρωματίσουμε την σάλτσα.
  5. Aφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά, να μελώσει το ψαρονέφρι και να μείνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Tips: Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.

Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.