Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψαρονέφρι βότκα πορτοκάλι
Υλικά
- Υλικά για 4 άτομα
- 3 φιλέτα ψαρονέφρι (αλατισμένα και ελαφρά χαραγμένα κατά μήκος)
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
- 6 πορτοκάλια (κρατάτε το χυμό από τα πέντε και κόβετε το άλλο πορτοκάλι σε φέτες με σχήμα μισοφέγγαρου χωρίς την φλούδα)
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανo
- 3 φύλλα λουΐζα
- Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο (lime)
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
- 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
- 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
- 1 κουταλάκι πάπρικα
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα.
- Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα, μόλις σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
- Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
- Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο για να δέσουμε και να αρωματίσουμε την σάλτσα.
- Aφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά, να μελώσει το ψαρονέφρι και να μείνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Tips: Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.
Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)
|
|