www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ελληνοκινέζα κότα


Υλικά

  • Κομματάκια μεγάλης κότας αλανιάρας με την πέτσα (με καθόλου ή λίγο κόκαλο)
  • 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη
  • 1 μέτρια πιπεριά κίτρινη
  • 1 μέτρια πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 μικρή κούπα σουσάμι
  • 200 γρ. μπάμιες μικρές (ναι, ναι καλά διαβάσατε, δεν είναι οφθαλμαπάτη)
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4-5 μπαλίτσες φιδέ
  • Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου
  • Για τη μαρινάτα:
    • 1 μέτρια κούπα ξύδι balsamico
    • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
    • 1 ποτήρι του κρασιού ρούμι μαύρο
    • Λίγο τριμμένο τζίντζερ
    • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο



Ετοιμασία

Η κότα όπως αναφέρω θα πρέπει να είναι αλανιάρα, αν βέβαια βρείτε καμία αδέσποτη μην το σκεφτείτε, την αρπάζετε και την σφάζετε στο γόνατο, αν σας πούνε κλεφτοκοτάδες εσείς κάντε τον κινέζο, να προτιμήστε όμως τις πετρωτές είναι καλύτερες.
Το γεγονός βέβαια ότι θα είναι αλανιάρα δε σημαίνει ότι θα της φερθούμε κι εμείς ανάλογα, αντιθέτως θα τη σεβαστούμε και θα την αφήσουμε με την πετσούλα της, μη τη γδάρουμε τη δόλια, είναι κρίμα.
Θα αναμείξουμε τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και θα ρίξουμε μέσα τα κομματάκια της κότας μας.
Την αφήνουμε να χορτάσει αλκοόλ όλο το βράδυ, ως αλανιάρα θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα πιστέψτε με. Αλλωστε έχοντας αμαρτωλό παρελθόν και γυρνώντας ελεύθερη εδώ κι εκεί το κρέας της θα είναι κάπως σκληρό, από το να τη βράσουμε για να μαλακώσει ας τη χορτάσουμε με αλκοόλ να έρθει να ¨σουρώσει¨.
Την επόμενη μέρα το πρωί θα πάρουμε τις μπάμιες θα τις καθαρίσουμε καλά (μην ακούσω, αχ δεν μπορώ με φαγουρίζει το χνούδι) και θα τις σοτάρουμε ελαφρά.
Εντάξει, το καταλαβαίνω, τις μισείτε τις μπάμιες αλλά εδώ καλοί μου άνθρωποι η μπάμια κάνει τη διαφορά. Αφού σοταριστούν τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν θα πάρουμε ένα αντικολητικό σκεύος θα ρίξουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και θα σοτάρουμε την κότα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω να ξεροψηθεί και μετά τη γυρνάμε και προς το ψαχνό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές αφού όμως πρώτα τις έχουμε κόψει σε μακρόστενα κομμάτια.
Αφήνουμε την κότα με τις πιπεριές για 6-7 λεπτά, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε ελαφρά Ρίχνουμε κατόπιν τη μαρινάτα για να σβήσει την κάψα της, η δόλια η κότα θα έχει τσουρουφλιστεί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα να ρουφήξει λίγο ακόμα αλκοόλ, όσο δεν πρόλαβε να χορτάσει αποβραδίς.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τις μισητές μπάμιες κι αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά να πιει το ζουμάκι προσέχοντας όμως να μην γίνει εντελώς στεγνό και κυρίως να μην καούν οι μπάμιες, το ξέρω θα το θέλατε να εξαφανιστούν από προσώπου γης αλλά ας δείξουμε κι σε αυτές τον πολιτισμό και την μεγαλοψυχία μας.
Ρίχνουμε κατόπιν το σουσάμι και ανακατεύουμε με απαλές και ευγενικές κινήσεις όπως αρμόζει στο επίπεδό μας. Η κοτούλα θα χαρεί με το σουσαμάκι, άλλωστε το λάτρευε κι ως ζωντανή.
Στο τέλος ρίχνουμε τον φιδέ που τον έχουμε πρώτα χοντροτρίψει. Πριν ρίξουμε βέβαια τον φιδέ θα πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι το φαγητό έχει τόσο ζουμάκι, όσο χρειάζεται το ζυμαρικό ώστε στο τέλος όμως να γίνει τραγανό και να κριτσανίζει ελαφρά.

Το τρώμε απαραιτήτως ζεστό γαρνιρισμένο με φυλλαράκια κόλιανδρου με συνοδεία σαλάτας (χωριάτικη ή κινέζικη, ότι σας φωτίσει ο Θεός) και κόκκινο γλυκό κρασάκι, έτσι εις υγείαν της μακαρίτισσας της κοτούλας. Για chopsticks δε το συνιστώ, πιρουνάκι και δαχτυλάκι είναι ότι πρέπει.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (31)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.