Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βολιώτικη νοστιμιά στο πήλινο
Υλικά
- 2 θηλιές λουκάνικο χωριάτικο
- 3-4 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουτάκι κονκασέ
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Μισό ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 1 κούπα τυρί Regato τριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.
- Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα (ξεχωριστά το κάθε είδος) και στο τέλος το λουκάνικο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το κρασί και το κονκασέ.
- Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα τηγανισμένα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις γίνει η σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά, σ'ένα μεγάλο πήλινο φούρνου και
προσθέτουμε το regato να καλύψει το πήλινο.
Ψ
- ήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Τη συνταγή συνιστά: η Αθανασία (δικής της εμπνεύσεως)
|
|