Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με καπνιστό σολομό
Υλικά
- Διαλέγουμε όποιο είδος πάστας μας αρέσει ανάλογα την περίσταση (απλή,εντυπωσιακή κλπ)
- Καπνιστός σολομός
- Ενα Lime
- Ενα ματσάκι άνηθο
- Ενα φινόκιο
- Ψιλοκομμένα τα φυλλαράκια του φινόκιο
- Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
- Λαδάκι
- Λίγη βότκα
- Χοντροτριμμένο κόκκινο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε το φινόκιο και τα εξωτερικά σκληρά φύλλα τα ρίχνουμε στο νερό στο οποίο θα βράσουμε τα μακαρόνια (τα αφαιρούμε μετά).
- Με το ειδικό εργαλείο ξύνουμε το lime, βάζουμε το ξύσμα σε ένα πιατάκι και στύβουμε το χυμό σε ένα ποτήρι.
- 1-2 ώρες πριν το δείπνο μαρινάρουμε τον σολομό ως εξής: Κόβουμε το ψάρι σε λεπτές λωρίδες, τις βάζουμε σε ένα μικρό μπολ μέσα στο οποίο ρίχνουμε επίσης λίγο άνηθο, το χυμό του lime, λίγο κρεμμυδάκι, λίγο λαδάκι και λίγη βότκα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα να πάει παντού η μαρινάτα. Σε λίγο θα δείτε ότι το ψάρι θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει έντονο ροζ.
- Οταν είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λαδάκι και
όλα τα αρωματικά ψιλοκομμένα: μπόλικο άνηθο, τα πολύ τρυφερά φύλλα του φινόκιο, την πρασινάδα του φινόκιο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τέλος το ξύσμα του Lime. Ανακατεύουμε το μείγμα των αρωματικών και προσθέτουμε και το μείγμα του σολομού, ανακατεύουμε πάλι και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε καλά (δεν τα περνάμε από κρύο νερό) και
τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το σολομό και τα αρωματικά.
- Ανακατεύουμε γρήγορα για να πάει παντού το μείγμα του σολομού.
- Σερβίρουμε αμέσως σε ατομικά πιάτα μπαχαρίζοντας με το χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|