www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστιτσάδα


Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι
  • 1 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο. 5
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (Κερκύρας)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι καυτερό σε ποσότητα της αρεσκείας μας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κουταλιά πελτέ
  • 3/4 του φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε, το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το λάδι και το τσιγαρίζουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε σιγά-σιγά με το ξύδι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, 2 κουταλάκια σπετσιερικό (μείγμα από κανέλλα σκόνη, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μπαχάρι και κύμινο, τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  6. Οταν το κρέας είναι αρκετά μαλακό, ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα.
  7. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια, υπολογίζοντας το φαγητό να είναι ταυτόχρονα έτοιμο, τα σουρώνουμε και τα ζεματάμε με το βούτυρο Κερκύρας.
  8. Στην "σκουτέλα" (πιατέλα-γαβάθα) που θα σερβίρουμε βάζουμε σάλτσα (όχι όλη) και ανακατεύουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τριμμένο τυρί (αν βρεθεί κερκυραϊκή γραβιέρα), το κρέας και τέλος την υπόλοιπη σάλτσα.
Σημειώσεις: Το φαγητό είναι πολύ πικάντικο (για κρασί).
Στην Κέρκυρα συνήθως "ακούγεται" η κανέλλα λίγο παραπάνω.
Μια καταπληκτική Κερκυραία αρχόντισα όταν μας έφτιαχνε παστιτσάδα, έβαζε στο τέλος από πάνω και λίγο τριμμένο κρόκο βραστού αυγού.

Τη συνταγή συνιστά: η Αμαλία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.