www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπεκρή μεζέ


Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (μπούτι)
  • 2 κιλά μαύρο κρασί μπρούσκο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  • 5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • Κόκκους πιπεριού
  • Κανέλα
  • Ρίγανη
  • Μπαχάρι
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός μπρούσκος

Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι και το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
  2. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει. (Με το νερό μπορούμε να κάνουμε ρύζι).
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.
  4. Oταν τσιγαριστεί και το κρέας προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί, το αλεύρι και βράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο κρασί αντί για νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.